Ãœber Ram Roti Diemen
Welkom op de website van Ram Roti! Hier kunt u online uw bestelling plaatsen bij Ram Roti.
Nadat uw bestelling is geplaatst ontvangt u een bevestiging per e-mail. Het kan zijn dat deze in uw SPAM folder terecht komt. Indien u geen bevestiging heeft ontvangen vragen wij u vriendelijk contact op te nemen met ons om zeker te zijn dat de bestelling aangekomen is.
Wij gaan tijdens de bereiding van onze gerechten zeer zorgvuldig om met uw voedselallergie of voedselintolerantie. Kruisbesmetting van allergenen is in onze keuken nooit volledig uit te sluiten. Wij verzoeken u bij het plaatsen van uw bestelling duidelijk uw allergieën of intoleranties kenbaar te maken!
De Surinaamse keuken is heel gevarieerd. Dit komt omdat de Surinaamse bevolking afkomstig is uit diverse andere landen (emigratie). Zo zijn er heel veel gerechten meegekomen. De Surinaamse keuken is ontstaan door samenvoeging en invloeden van ingrediënten uit de Indiase keuken (Hindoestaans), Afrikaanse keuken (Creools), Indonesische keuken (Javaans), Chinese (China) en de Hollandse, Portugese, en Joodse keuken. Door deze combinatie zijn er veel gerechten ontstaan. Bijvoorbeeld: roti, nasi goreng, bami, pom, moksi meti, teloh, broodje bakkeljauw en nog veel meer. In de Surinaamse keuken is de basisvoedsel rijst. In plaats van rijst wordt er ook veel tayer (een knolgewas), cassave en roti gegeten. Kip is de meest gebruikte vleessoort. Met kip kun je heel veel variëren. Een van de bekendste typische Surinaamse groente is kousenband. Surinamers houden van pittige gerechten. De peper Madame Jeanette wordt dan ook in de meeste gerechten gebruikt om het op smaak te brengen.